Zakaj in kako sem pristala v svetu podjetništva

Blog thumbnail

Nikoli si nisem niti predstavljala, da bom kdaj podjetnica z lastnim kozmetičnim izdelkom. Ne morem reči, da si tega nisem želela, nisem pa o tem tako resno razmišljala, pa niti prave priložnosti za to ni bilo. Do letos. Zagotovo poznate ali pa ste vsaj slišali za projekt Štartaj Slovenija?

Gre za projekt v katerem zmagamo vsi. Televizija ima dobro oddajo, trgovec dobi inovativen izdelek, podjetnik pa priložnost, da se njegov izdelek znajde na polici. Projekt vodijo trije partnerji – trgovsko podjetje Spar Slovenija, oglaševalska agencija Formitas in medijska hiša POP TV.

Sama sem oddaje Štartaj, Slovenija!  občasno spremljala. Navduševale so me zgodbe ljudi, takih kot ste vi in jaz, ki so se na podjetniško pot podali zaradi različnih razlogov. Občudovala sem jih, da so znali iz danih situacij potegniti najbolje in predvsem, da so imeli pogum in idejo. Ponudba na trgu danes je res ogromna in težko si je izmisliti nekaj novega in hkrati privlačnega za trgovce in kupce. Sama neke super ideje ob gledanju prejšnje sezone Štartaj Slovenija nisem imela, priznam. To sem ugotovila kar malo z razočaranjem. Kljub temu, da sem se takrat že ukvarjala z izdelovanjem naravne kozmetike, izdelala kakšno kremo, bila na kakšnem seminarju in uporabljala in izdelovala magnezijevo olje. Stvari so se poklopile, sploh ne vem kdaj in kako, pomembno je da so se. Ideja je bila, prepričana sem bila, da imam dovolj časa, da jo razvijem, dodelam in potem pošljem prijavo. No ja, takrat še nisem bila čisto prepričana o tem da jo dejansko bom. Poziv za prijavo novih podjetniških idej me je prehitel. Popolnoma. Vseeno sem zbrala pogum in se kljub neizkušenosti podala vanj. Tudi zaradi spodbudnih besed kot so: »Lahko ti rečejo več kot ne«, »Če ne poskusiš, ne boš nikoli vedela« in »Nič razmišljat, prijavi se!«. In sem se. Prijavila in bila izbrana. V teh 4 mesecih sem se veliko učila, delala in tudi uživala. Ni bilo lahko, priznam. In tudi ne tako enostavno in poceni. Vem pa, da sama tega ne bi zmogla, zato ena velika hvala projektu Štartaj Slovenija za ponujeno priložnost.

Shopping cart

0

V košarici ni izdelkov.

Hit Enter to search or Esc key to close