Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.magea.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletna trgovina www.magea.si je namenjena vsem fizičnim ter pravnim osebam. Naročanje v spletni trgovini poteka v slovenskem jeziku prek spleta 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Izbirate in naročate lahko izdelke, ki so vam na voljo v seznamu izdelkov. Vsi izdelki, navedeni na teh straneh, so na voljo do odprodaje zalog. Vse cene vsebujejo DDV. Veljavnost cen za izbrano blago veljajo na dan nakupa, na dan zaključka in oddaje naročila. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec takoj prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vsi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Cene izdelkov

Vse objavljene cene artiklov www.magea.si so navedene v evro denarni enoti (€) ter že vključujejo 22% davek na dodano vrednost. Cene so nepreklicne in veljajo samo za nakup preko www.magea.si. Cene veljajo do preklica, izdelki pa so na voljo do odprodaje zalog. Cena veljajo v trenutku naročila kupca. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo.

Načini plačila in plačilni pogoji

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

  •    z gotovino ob prevzemu na zahtevanem naslovu (velja spletna cena + cena dostave)
  •    po predračunu z nakazilom na račun in prevzemom na sedežu podjetja (velja spletna cena brez plačila poštnine)
  •    S plačilom po povzetju  (velja spletna cena + cena dostave)

Dostava

Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo o predvidenem datumu dobave/dostave čim preje obvestili. Ob morebitni ne dobavljivosti naročenih artiklov vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kakšno drugo dogovorjeno možnost.

Vračilo blaga

Kupec je ob prevzemu dolžan blago preveriti in morebitne nepravilnosti ali poškodbe takoj sporočiti dostavljavcu, nato pa se s podjetjem dogovori za zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Pri nakupu blaga prek spletne trgovine www.magea.si ima kupec pravico, da v štirinajstih(14) dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči na info@magea.si  da odstopa od pogodbe. Kupec mora blago nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini na svoje stroške odposlati ali dostaviti podjetju v tridesetih (30) dneh po sporočilu, da od pogodbe odstopa.

Podjetje blaga ni dolžno sprejeti, če je blago uničeno, pokvarjeno, (delno) izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, razen, če se obravnava kot reklamacija in je bilo blago v takem stanju že pred prejemom in je kupec/prejemnik to takoj sporočil podjetju, dostavljavcu ali trgovcu, od katerega je blago prejel. Priložena mora biti kopija originalnega računa. Če je kupec ponudniku v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi in pogoji poslovanja sporočil, da od pogodbe odstopa in je prejeto blago v zakonskem roku vrnil nepoškodovano, v originalni embalaži in nespremenjeni količini, mu bo podjetje v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 15 dneh od prejetja vrnjenega blaga, vrnilo že plačano kupnino.

Varstvo osebnih podatkov in soglasja uporabnikov spletne strani

Osebni podatki, ki jih uporabnik ali kupec posreduje v sistemu spletne trgovine ali kako drugače (e-pošta, telefon…), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko in evropsko zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Ponudnik bo osebne podatke uporabnikov in kupcev varoval ter preprečeval njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene:

  •    dostave naročenih izdelkov ter internih tržnih raziskav,
  •    obveščanja kupcev in uporabnikov o novostih pri poslovanju,
  •    obveščanja kupcev in uporabnikov o novostih v zvezi z izdelki ali storitvami, ki jih nudi spletna trgovina.

Uporabniki, ki so oddali naročilo, lahko soglašajo z naročilom na e-novice ponudnika, v katerih jih ta obvešča o novostih, prodajnih ugodnostih in drugih trženjskih dejavnostih. Naročniki na e-novice se lahko od njihovega prejemanja v vsakem trenutku odjavijo. Varstvo osebnih podatkov, namen zbiranja in pravice posameznikov so v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) podrobneje opredeljeni v naši Politiki zasebnosti.

S soglasjem k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov, s sodelovanjem v nagradnih igrah, naročilu na e-novice ali opravljanju spletnih nakupov, kupec ali registrirani uporabnik dovoljuje ponudniku obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S podanim soglasjem se dovoljuje ponudniku, da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, ter za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva ponudnika.

Ponudnik zbranih podatkov ne sme posredovati tretjim osebam.

Navedene podatke lahko ponudnik obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani ali do odjave naročnika na e-novice, oziroma dokler upravljavec ne preneha s svojo dejavnostjo na trgu. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja svojih podatkov v bazi podatkov.

Izjava o izvensodnem reševanju potrošniških sporov

Ponudnik v skladu z 32. čl. Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) izjavlja, da ne priznava pristojnosti izvajalcev izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS). Pritožbo lahko kupec vloži na evropski platformi za spletno reševanje potrošniških sporov z uporabo elektronske povezave: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

 

Shopping cart

0

V košarici ni izdelkov.

Hit Enter to search or Esc key to close