Blog thumbnail

MAGNEZIJEVA KREMA Z GRELNIM UČINKOM

Blog thumbnail

Dolgo časa sem razmišljala, kako nadgraditi Mageo. Klasična mint Magea prijetno hladi, za novo pa se mi je zdelo fino, če bi grela oziroma če bi bila topla. Sama sem bolj zmrzljive sorte, ob bolečinah v križu ali trebuh ob tistih dnevih, pa se mi zdi da mi bolj paše toplota. Kaj torej dodati v že klasično kombinacijo magnezija in kokosa je bilo vprašanje? Prva moja misel je bila povezana s kulinariko in tam seveda najbolj pogreje čili. Prva izbira je bila torej ekstrakt čilija, ki ima v kozmetičnih izdelkih grelni učinek. Učinek sicer ni bil čisto tak kot sem želela – zaradi varnosti kozmetičnega izdelka je potrebno previdno odmerjati učinkovine v izdelkih. Da bi grelni učinek povečali, smo nato dodali še eno učinkovino in sicer vanillyl butyl ether, ki greje in sprošča. Zaščitni znak Magea magnezijeve kreme je seveda tudi mešanica eteričnih olj. Eterična olja so fina zaradi svojega aromaterapevtskega učinka, pa še zelo lepo dišijo. V toplo oziroma grelno Mageo smo dodali eterična olja rožmarina, rdečega bora in nageljnovih žbic, vsa imajo dokazano protivnetno delovanje. Tradicionalno se eterično olje nageljnovih žbic, rožmarina – z aktivno učinkovino cineol in rdečega bora uporabljajo za spodbuditev cirkulacije, eterično olje rdečega bora pa za detoksikacijo. Vsa eterična olja se uporabljajo kot pomoč pri blaženju različnih bolečin v mišicah. Seveda pa ne smemo pozabiti na učinek magnezija, ki sprošča napetost in bolečine v mišicah in zelo učinkovito odpravlja težave z mišičnimi krči. Mešanica eteričnih olj ima prijeten rožmarinast vonj, deluje protibolečinsko, protivnetno in antioksidativno.

Tudi Magea HOT ima znak kakovosti Aromacert Essence®, ki zagotavlja, da vsebuje izključno naravna eterična olja, da ne vsebuje umetnih arom ali dišav, ne vsebuje umetnih konzervansov in umetnih barvil, ne vsebuje spojin s klorom, sulfati, nitrati, nitriti in amini in ne vsebuje parafina, mineralih olj ali vazelina. Izdelek ni testiran na živalih, kar se mi ravno tako zdi zelo pomembno.

Magea HOT je magnezijeva krema z veliko magnezija, izvlečkom čilija in eteričnimi olji rožmarina, rdečega bora in nageljnovih žbic. Lahko jo uporabljate kot ogrevalno kremo ali pa za toplo sprostitev mišic po naporni vabi. Ob blažjih bolečinah deluje prijetno toplo, nanos še posebej po tuširanju pa namazane predele prijetno ogreje in sprosti. Še posebej če jo fino vmasiramo😊

Jaz sem nad izdelkom navdušena. Zelo vesela bom tudi vaših mnenj,

Enisa

Shopping cart

0

V košarici ni izdelkov.

Hit Enter to search or Esc key to close